Federația Rusă nu va boicota Jocurile Olimpice de iarnă din 2018

Embed:
Federația Rusă nu va boicota Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 după ce echipa sa olimpică a fost suspendată de Comitetul Internaţional Olimpic urmare a scandalului de dopaj în care a fost protagonistă, la ediția de acum 4 ani, pe care a găzduit-o la Soci.

Preşedintele țării, Vladimir Putin, a anunţat că autorităţile nu vor interzice participarea sportivilor ruși sub drapel neutru la Olimpiada de Iarnă de la Pyeongchang.

Decizia Comitetului Internațional Olimpic de a suspenda Rusia a fost luată ca urmare a unei anchete ce a stabilit că dopajul în masă a sportivilor ruși în timpul Olimpiadei de Iarnă de la Soci, în 2014, a făcut parte dintr-un plan în care au fost implicate până și instituţiile statului.

Astfel, sportivii ruşi care și-au probat nevinovăția vor putea participa la Olimpiadă, dar numai sub drapel neutru.

"Scuzaţi, dar țara noastră nu e din lumea a treia, ci una cu mari tradiţii în sport şi cu o istorie bogată. Este înjositor pentru noi să participăm la Olimpiadă sub drapel neutru. Acum fiecare sportiv trebuie să decidă ce îşi doreşte şi ce perspective are", a declarat Valeri Gazzaev, deputat în Duma de Stat.

O decizie finală în acest sens va fi luată marţea viitoare, pe 12 decembrie, când se va reuni Comitetul Național Olimpic al Federației Ruse. Sportivii care se vor decide să participe la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 vor putea evolua în concursurile individuale sau pe echipe sub titulatura "Sportiv Olimpic din Rusia".

Aceştia vor îmbrăca un echipament pe care va fi înscris numele lor şi drapelul olimpic, iar la ceremonia de premiere va fi intonat imnul olimpic în loc de cel al ţării lor.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu