Federaţia Naţională de judo nu a primit niciun ban pentru sportivii moldoveni care evoluează pentru Emiratele Arabe Unite

Embed:

Federaţia Naţională de judo încă nu a fost recompensată de forul din Emiratele Arabe Unite pentru judocanii care au ales să reprezinte această ţară cu un an în urmă. Preşedintele Federaţiei din Moldova, Veaceslav Manolachi a declarat că s-a adresat de trei ori la arabi, însă nu a primit niciun răspuns.

Preşedintele Federaţiei Naţionale de judo, Veaceslav Manolachi a declarat că a trimis trei scrisori forului din Emiratele Arabe Unite, pentru a primi recompensă pentru cei şase judocani care reprezintă statul asiatic în competiţiile internaţionale.

"Ne-am adresat de trei ori la Federaţia din Emirate, însă până cei de acolo tac. Aştept Campionatul Mondial ca să mă întâlnesc personal cu ei şi să vorbim. E clar că bani nu ne vor da, însă noi am cerut ajutoare materiale", a declarat Veaceslav Manolachi.

Cei şase judocani moldoveni au plecat la începutul lunii martie a anului 2013 într-un cantonament neplanificat, iar peste puţin timp au primit ilegal dreptul de a evolua pentru Emiratele Arabe Unite. Totul a ieşit la iveală în luna aprilie, când judocanii au evoluat pentru statul arab la Campionatul Asiei. Mai târziu, federaţia a permis oficial sportivilor să concureze pentru Emirate, însă nu au negociat cu arabii recompensele.

Tot atunci, fostul Ministrul al Tineretului şi Sportului, Octavian Ţîcu l-a acuzat pe preşedintele federaţiei, Veaceslav Manolachi, că, de fapt, el a vândut cei mai buni judocani din Moldova.

Сele mai bune rezultate sub steagul Emiratelor le-au obţinut Victor Scvorţov şi Sergiu Toma. Cei doi au cucerit în total două medalii de argint şi una de bronz.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu