Federaţia Naţională de Judo ar putea fi recompensată de forul din Emiratele Arabe Unite

Embed:

Federaţia Naţională de Judo ar putea fi recompensată de forul din Emiratele Arabe Unite pentru judocanii care au ales să reprezinte această ţară cu câteva luni în urmă. Decizia de a înainta o astfel de solicitare a fost luată la ultima adunare a federaţiei moldoveneşti.

Consiliul de antrenori al federaţiei naţionale de judo a decis ca forul să ceară compensaţii Emiratelor Arabe Unite pentru cei şase judocani moldoveni care reprezintă acum statul asiatic.

"Emiratele Arabe Unite nu e Moldova, cred că se va găsi o modalitate cum să fim recompensaţi. Poate să ne ajute cu un cantonament sau kimono-uri, poate chiar şi bani", a spus antrenorul lotului naţional de judo, Veaceslav Bacal.

După plecarea în Emirate a celor mai buni judocani, lotul naţional nu a mai obţinut rezultate bune. La ultimele două competiţii la care au participat, sportivii au fost eliminaţi din primele lupte. 

"Cred că am avut puţin timp de a ne pregăti pentru aceste competiţii", a menţionat judocanul Marcel Trudov.
 
"A venit un nou antrenor, cu alte idei şi cu metode noi. A trecut foarte puţin timp pentru ca să putem creşte", susţine judocanul Valeriu Duminica.

Forul naţional a decis să înceapă schimbul de generaţii în lotul naţional. Totodată, antrenorul Veaceslav Bacal a anunţat că, cel mai probabil, judocanii nu vor participa la Mondialele din acest an de la Rio de Janeiro.
 

"Adevărul este că nu suntem pregătiţi pentru Mondiale. Am hotărât să terminăm cu cheltuielile de bani pentru deplasările turistice şi să investim în juniori", a conchis antrenorul lotului naţional de judo, Veaceslav Bacal.

Judocanii moldoveni vor pleca în zilele următoare într-un cantonament în Belarus. Aceasta va fi ultima etapă de pregătire înainte de Universiada de la Kazan, dar şi de Grand-Prix-ul de la Moscova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu