Federaţia Moldovenească de baschet a organizat un All Star Game pentru juniori

Embed:

Federaţia Moldovenească de baschet a organizat pentru prima dată un All Star Game pentru juniori. Din echipa Nordului şi Sudului au făcut parte jucători cu vârsta de până la 18 ani.

Meciul a fost dominat de nordici, care s-au impus la final cu scorul de 74-66. Jucătorul partidei a devenit Gheorghe Rebeja, care a marcat 22 de puncte pentru echipa Nordului.

"Am munict, dar am avut şi puţin noroc. O să mă strădui şi în continuare să nu dezamăgesc. Este o onoare pentru mine", a spus baschetbalistul Gheorghe Rebeja. 

În pauza meciului, baschetbaliştii au participat la concursul aruncărilor de trei puncte. Câştigătorul singurei probe desfăşurate în cadrul All Star Game-ului a devenit Eugen Zalujnîi, din echipa Nordului.

Tinerii baschetbalişti au rămas mulţumiţi că li s-a oferit şansa să participe la un asemenea eveniment.

"Nu s-a organizat niciodată un astfel de eveniment pentru noi. Sperăm să devină o tradiţie, iar noi să ne adunăm mereu pentru a ne încerca puterile. Echipa mea nu a reuşit să joace prea bine în acest meci, dar sperăm că data viitoare va fi totul la un alt nivel", a spus baschetbalistul Ruslan Duminica. 

"Este un eveniment important pentru baschetul moldovenesc. Au participat juniorii. Sperăm că anume astfel vom dezvolta baschetul autohton", a spus jucătorul Gheorghe Rebeja. 

Conducerea Federaţiei a decis să organizeze acest eveniment pentru a selecta jucători la selecţionata de juniori a Moldovei, care urmează să evolueze și în acest an în Campionatul European printre ţările mici.

"Sunt băieţi talentaţi, mă bucur că avem aşa tineret. Sigur că vor participa la Campionatul European. Mă bucur că au fost mulţi spectatori care au susţinut băieţii. Ei au nevoie de susţinerea fanilor, dar şi din partea federaţiei", a spus președintele Federației moldovenești de baschet, Octavian Vucol. 

Oficialii forului naţional intenţionează să organizeze în luna martie un All Star Game feminin, dar şi unul pentru baschetbaliştii cu vârsta de până la 16 ani. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu