Federaţia de Schi şi Sanie va construi prima pârtie de schi din Moldova

Embed:

Moldova va produce propriii săi schiori, nu doar va naturaliza sportivi din străinătate. Cel mai probabil în următorul sezon se va deschide prima pârtie de schi din ţară. Aceasta deja a început a fi construită după ultimele standarde europene în satul Cioreşti, raionul Nisporeni.

Federaţia de Schi şi Sanie va construi o pârtie modernă în satul Cioreşti, raionul Nisporeni, unde acum 5 ani doi fraţi din sat au cumpărat o colină de aproape un hectar destinată pentru schi. Fraţii însă nu şi-au realizat dorinţa din lipsă de bani. Acum cu ajutorul federaţiei de profil şi a unui investitor din Austria va fi posibilă construcţia primei pârtii din Moldova.

Pe pârtia din Cioreşti se vor antrena sportivii de la şcoala de schi din Chişinău, dar va fi un loc şi pentru turiştii moldoveni.

Pârtia de la Cioreşti este destinată pentru schi alpin şi snowboard, în curând, însă aici va fi instalat şi un teleschi pentru ca schiorii să poată urca înapoi atunci când vor dori şi nu să aştepte să îi transporteze tractorul"

Până va fi gata în întregime, pârtia este deschisă zilnic pentru turişti între orele 10 şi 18. Orice doritor de a schia sau a face snowbord trebuie să plătească 170 de lei, inclusiv şi pentru închirierea echipamentului de schi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu