Federaţia de fotbal din Zimbabwe a suspendat 80 de jucători

Embed:

Naţionala de fotbal din Zimbabwe ar putea dispărea! Asta după ce Federaţia de fotbal din această ţară a suspendat 80 de jucători pentru implicarea în mafia pariurilor.

În urma unei anchete deschise anul trecut, mai mulţi jucători au recunoscut că au acceptat bani de la un sindicat din Asia pentru a pierde o serie de meciuri amicale disputate în Extremul Orient, între 2007 şi 2009.

Conform unui raport, banii au fost înmânaţi de agenţi ai singaporezului Wilson Raj Perumal, arestat în prezent în Finlanda pentru trucarea de meciuri în această ţară.

Federaţia de fotbal din Zimbabwe a decis că jucătorii implicaţi în scandalul de corupţie nu vor mai fi convocaţi la naţională. Ei pot evolua din nou la echipa reprezentativă dacă vor fi scăpaţi de orice vină de către comisia de etică a federaţiei.

"Nu este nimeni încă în lista neagră. Consiliul a decis să excludem aceşti jucători care au acceptat bani de la un sindicat din Asia", a spus preşedintele ZIFA, Jonathan Mashingaidse.

Decizia suspendării jucătorilor a fost luată în timpul unei reuniuni de urgenţă a conducerii federaţiei, în care au fost analizate motivele ratării calificării la Cupa Africii pe Naţiuni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu