Federaţia de fotbal din Argentina l-a concediat pe Jorge Sampaoli, după eşecul de la CM 2018

Federaţia din Argentina a decis, la Buenos Aires, soarta lui Jorge Sampaoli, selecţionerul care nu a reuşit să se califice cu reprezentativa Pumelor în sferturile de finală ale CM din Rusia, potrivit Mediafax.ro.

Lionel Messi şi colegii săi au fost eliminaţi, în optimi, scor 3-4, de Franţa, selecţionată care a cucerit aurul, scor 4-2, în ultimul act, contra Croaţiei.

Printr-o postare pe pagina de Twitter a forului argentinian, sud-americanii anunţă că Sampaoli nu va mai conduce naţionala care a câştigat ultimul titlu mondial în 1986, în Mexic.

"AFA şi Sampaoli au ajuns la un acord pentru a înceta colaborarea", scriu, argentinienii, pe reţeaua de socializare mai sus menţionată.

Publicaţia Ole a susţinut ieri că Sampaoli avea o clauză de reziliere de 8 milioane de euro, dar că ar accepta să părăsească naţionala Argentinei pentru o sumă de 2 milioane de euro. Fost antrenor al trupei andaluze Sevilla, Jorge Sampaoli a înregistrat pe banca dublei campioane mondiale, Argentina, şapte victorii, patru eşecuri şi patru remize.

Din postura de selecţioner al statului Chile, Sampaoli a cucerit Coppa America în 2015 şi 2016. La CM din Rusia, el a fost contestat de cea mai mare parte a jurnaliştilor argentinieni pentru felul în care a decis să alcătuiască mai ales linia ofensivă.

Icardi a fost lăsat acasă, iar Higuain şi Dybala au prins puţine minute.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu