Federaţia de Dans Sportiv acuză Ministerul Sportului de indiferenţă şi lipsă de susţinere. Ministerul neagă acuzaţiile

Ne apără cinstea ţării în întreaga lume, iar noi ne mândrim cu rezultatele obţinute de ei. Este vorba de sportivii moldoveni, care, din păcate, pentru performanţele obţinute nu au nici cea mai mică susţinere din partea autorităţilor. Clubul de Dans Sportiv "Condreanca" nu este o excepţie. Iar principala problemă a dansatorilor este atitudinea indiferentă a Ministerului Tineretului şi Sportului, menţionează preşedintele Federaţiei de Dans Sportiv şi a Clubului "Codreanca", Petru Gozun, într-un interviu pentru moldova.org. În acelaşi timp, ministerul neagă orice acuzaţie.

Potrivit lui Gozun, în diferiți ani, statul a manifestat un interes diferit faţă de activitatea clubului pe care îl conduce. Însă, în ultimii doi ani s-a simțit o indiferență mai apăsătoare.

"Ministerul Tineretului şi Sportului și administrația acestuia nu și-a adus aportul în niciun an la organizarea competițiilor de dans din Moldova. Mai mult, au refuzat să fie prezenți deși erau invitați", a spus preşedintele Clubului de Dans Sportiv "Codreanca".

În acest context, Petru Gozun a menţionat că atitudinea indiferentă a Ministerului Sportului îl motivează să creadă că această instituţie nu apreciază evoluția și meritele Clubului de dans "Codreanca".

În acelaşi timp, reprezentanţii ministerului neagă acuzaţiile şi spun că instituţia a acordat suport financiar pentru organizarea mai multor consursuri de dans. Însă, dansul sportiv nu face parte din disciplinile prioritare, de aceea, ministerul nu poate acorda sume enorme pentru acest gen de sport.

"Ministerul Tineretului şi Sportului nu are cele mai bune relaţii cu Federaţia de Dans Sportiv. De aceea, de multe ori reprezentanţii federaţiei fac declaraţii aberante la adresa ministerului. Referitor la acordarea suportului, în 2011, ministerul a acordat 110.756 de lei pentru deplasarea sportivilor moldoveni la Campionatul din Rusia şi co-finanţarea Campionatului Mondial de Dans Sportiv la Chişinău", a declarat consilierul ministrului Tineretului şi Sportului, Ghenadie Vasilache.

Dansatorii clubului "Codreanca" sunt de 11 ori campioni europeni și de 8 ori campioni mondiali. Totodată, se află în topul celor patru țări de pe podium după Gernania, Italia și Federația Rusă.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu