FEBRA, "VÂNATĂ" LA DISTANŢĂ: La Spitalul Republican a fost instalat un termoscaner

Embed:

La Spitalul Clinic Republican a fost instalat un termoscaner cu care poate fi măsurată febra la distanţă. Aparatul lucrează în diapazonul infraroşu. Măsura este aplicată în legătură cu peeioada epidemică de gripă şi a infecțiilor virale, care a fost oficial declarată de autorităţi.  

Vizitatorii Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” trec prin procedura măsurării temperaturii cu ajutorul acestui termovizor. Aparatul este instalat la recepţie şi permite depistarea rapidă a persoanelor cu febră.  

În acest fel, administraţia spitalului vrea să împiedice infectarea personalului şi a pacienţilor de către vizitatori.     

Zilnic, Spitalului Republican este vizitat de 800 de persoane: pacienți, rudele şi prietenii lor. Oamenii sunt de acord cu necesitatea aplicării acestei măsuri de precauţie.

Studenţii străini care au aici ore practice au fost miraţi de măsurile pe care le percep drept manifestare a panicii.

Cei de la Ministerul Sănătăţii spun că un asemenea apart, care măsoară febra la distanţă, este instalat doar la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Pe parcursul săptămânii trecute, la nivel de ţară, au fost înregistrate 340 de cazuri de gripă, iar numărul total al pacienţilor cu viroze respiratorii a depăşit 15 mii.

loading...

Lasă un comentariu