Febra Crăciunului a cuprins întreaga lume! Unde a fost împodobit cel mai mare brad din lume

Embed:

Febra Crăciunului acoperă, încet - încet, întreg Pământul. Oamenii își decorează casele și împodobesc brazii, în așteptarea sărbătorilor de iarnă, în timp ce autoritățile locale aprind beculețele pe pomii de Crăciun din localitățile lor. Iar bucătarii și cofetarii din întreaga lume se întrec în gătit gustări și deserturi mari, delicioase și neobișnuite.

În orașul italian Gubbio, mii de localnici și turiști au fost prezenți la aprinderea luminițelor de pe cel mai mare brad din lume. Pomul de Crăciun se întinde pe un munte întreg și este, de fapt, un ansamblu de reflectoare și lanterne uriașe aranjate în forma unui pom de Crăciun mare iluminat în diferite culori.

"Vorbim de peste 300 de luminițe care formează perimetrul bradului și 400 care îl umple înăuntru. Steaua căzătoare din vârf are peste un kilometru pătrat și este luminată de 250 de becuri uriașe", a afirmat președintele asociației Cel mai mare pom de Crăciun, Giacomo Fumanti.

Iar la Dresda, cofetarii locali au gătit cea mai mare prăjitură tradițională de Crăciun.

Prăjitura are peste patru metri în lungime și cântărește aproape patru tone. Sute de vizitatori au avut ocazia să se delecteze cu câte o felie din acest delicates, care i-a costat câte șase euro. Banii au fost donați unor asociații de caritate. Prăjitura se numește Stollen și se gătește tradițional de Crăciun în Dresda încă din secolul 15.

Tot în Germania, o familie din regiunea Saxonia a bătut un record Guinness când și-a decorat casa cu nu mai puțin de 350 de brazi.

Aceștia au început pregătirile de sărbătorile de iarnă încă din luna august și au folosit la decorarea pomilor peste 10 mii de globuri și peste 300 de lanțuri de luminițe. Fiecare brad arată diferit, iar globulețele și varietatea de culori amplifică atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă. Cuplul şi-a doborât astfel propriul record stabilit în 2018, de 316 pomi într-o singură casă.

loading...

Lasă un comentariu