FC Costuleni nu a luat Licenţa Naţională. Află motivul

Embed:

Deşi nu mai are nicio legătură cu Moldova, Pietro Belardelli continuă să creeze probleme cluburilor din ţară. FC Costuleni nu a luat licenţa naţională din cauza unui contract încheiat dintre omul de afaceri italian şi fostul jucător al echipei, Alexandru Cheltuială. Actualul patron, Iurie Chirinciuc a dat asigurări că va rezolva problema. În afară de Costuleni, fără licenţă naţională a rămas şi Lanterna Roşie a campionatului, Speranţa Cahul.

FC Costuleni a primit doar Licenţa A, după ce fostul jucător al echipei, Alexandru Cheltuială a prezentat un contract prin care clubul ar avea o datorie faţă de el. Patronul formaţiei, Iurie Chirinciuc, a declarat că acest contract este fals, pentru că a fost încheiat în perioada în care italianul Pietro Belardelli negocia preluarea echipei.

"Alexandru Cheltuială a scris că (...) nu a primit banii pentru care s-a înţeles cu italianul. (...) El s-a dus cu acel contract la FMF, unde nu este semnătura mea, ca să-i plătim cum a semnat cu italianul. Dar e rezolvat practic. Trebuie să prezent o decizie a judecăţii. Este o problemă foarte mică care noi o vom contesta şi sută la sută vom primi Licenţa Naţională", a menţionat Chirinciuc.

O altă echipă care a primit Licenţa "A" şi nu va avea voie să joace sezonul viitor în Divizia Naţională este Speranţa Cahul. În schimb, Comisia de licenţiere a FMF a acordat Licenţa UEFA, care permite participarea în cupele europene, pentru şase cluburi: Sheriff, FC Tiraspol, Veris, Dacia, Zimbru şi Milsami.

Încă trei cluburi au luat Licenţa Naţională, care permite participarea în Divizia Naţională. Este vorba despre Dinamo-Auto, Academia şi Olimpia Bălţi. Rapid Ghidighici nu a primit nicio licenţă, din cauza că s-a retras din campionat. Orice club care nu este de acord cu decizia luată are cinci zile la dispoziţie ca să o conteste la Organul de Apel.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu