FC Barcelona a cucerit Trofeul Joan Gamper

Embed:

FC Barcelona a cucerit Trofeul Joan Gamper ce se dispută anual dintr-un meci înaintea startului Primerei Division din Campionatul fotbalistic al Spaniei. În partida jucată, tradiţional, pe stadionul Camp Nou echipa "blau-grana" a învins cu 5-0 gruparea braziliană Chapecoense.

Alan Ruschel, supravieţuitorul accidentului aviatic din noiembrie 2016 al echipei sale, a revenit pe teren, iar lovitura de începere a fost dată de Neto şi Jackson Follmann, alţi doi supravieţuitori.

Spaniolii n-au avut milă de noua garnitură a clubului din Chapeco şi au decis soarta partidei deja după primele 28 de minute de joc, când au înscris de trei prin Gerard DeulofEu, Sergio Busquets şi Lionel Messi.

După pauză, Luis Suarez şi Denis Suarez au mai înscris două goluri.

Clubul catalan a invitat-o pe Chapecoense să participe la Trofeul Joan Gamper - 2017 cu scopul de a ajuta la reconstrucţia sportivă şi instituţională a clubului brazilian.

FC Barcelona este, de altfel, singurul club care a ajutat financiar echipa din prima ligă a Braziliei, după accidentul aviatic, donând 250 de mii de euro în 2017.

La sfârşitul anului trecut, avionul cu delegaţia clubului de fotbal Chapecoense din statul brazilian Santa Catarina la bord s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian Medellin.

Gruparea brazilianului se deplasa în Columbia pentru finala Copei Sudamericana cu Atletico Nacional.

Accidentul s-a soldat cu 71 de morţi. 6 persoane ce se aflau la bord, dintre care trei fotbalişti, au supravieţuit în mod miraculos accidentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu