FC Academia îşi întăreşte lotul cu jucători din toate colţurile lumii. Cine sunt noile achiziții

Embed:

În acest intersezon, FC Academia a transferat fotbalişti din Kârghâzstan, Statele Unite ale Americii și Rusia

Americanul Jairo Aquino este proaspăta achiziţie a echipei. Până acum mijlocaşul de 25 a evoluat într-o ligă de amatori din Statele Unite ale Americii.

"Poate e ceva ieşit din comun că am venit aici. Înainte nu ştiam multe lucruri despre Moldova, dar sunt fericit că mă aflu aici. Cred că echipa va juca bine, deoarece avem un antrenor experimentat. Sper că vom câştiga şi sunt entuziasmat", a spus Jairo Aquino.

Farhad Musabekov este un alt fotbalist, care a semnat cu Academia în această iarnă. Mijlocaşul în vârstă de 22 de ani este jucătorul naţionalei Kârgâstanului, pentru care a bifat 7 meciuri:

"Vreau să joc şi să ajungem printre primele trei echipe. Scopul meu să joc stabil." 

Fundaşul Victor Patraşco a venit din Rusia, unde s-a antrenat la şcoala de fotbal a echipei Spartak Moscova.

"Este o şansă pentru mine de a juca în Divizia Naţională la 17 ani. Cred că asta e bine. Aici sunt băieţi prgătiţi fizic bine. Pot să progresez aici. E Divizia Naţională totuşi", a mărturisit Victor Patrașco.

Academia l-a transferat și pe atacantul Sergiu Istrati. În prima jumătate a sezonului el a fost legitimat la Saxan Ceadâr Lunga pentru care a marcat 5 goluri.

Totodată, la echipa au revenit Vadim Cricimari și ivorianul Ben Adama Kone.

Cu Academia se mai antrenează Iulian Erhan care în prima parte a campionatului a evoluat pentru formaţia Milsami Orhei, fostul jucător al clubului FC Zimbru Alexandru Vremea şi portarul Ghenadie Moşneaga, care a jucat în ultima perioadă în Uzbekistan.

FC Academia se alflă la moment pe locul 9 în Divizia Națională.

"Obiectivul nostru este să rămânem în Divizia Naţională, să ne ridicăm în clasament şi să ne pregătim serios pentru sezonul viitor", a declarat preşedintele clubului FC Academia, Alexandru Cojuhari.

FC Academia va susţine sâmbătă două meciuri amicale, dar va folosi două componențe diferite.

Elevii lui Vlad Goian vor juca cu Dacia-2 Buiucani şi Saxan Ceadîr Lunga.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu