Fazani, rațe sălbatice, bufnițe şi mistreți. Bogăţia unui vânător din Strășeni

Embed:

Fazani, rațe sălbatice, bufnițe, mistreți și căpriori. Este cea mai mare bogăție pe care o are Ion Sârbu, un vânător din Strășeni.

Nu vorbim despre o grădină zoologică, ci despre o întreagă expoziție de trofee de vânătoare. Cele 20 de exponate, atârnă pe pereții din biroul bărbatului.

Ion Sârbu este vânător de aproape 50 de ani, iar cea mai veche meserie a moștenit-o de la tatăl și bunelul său. Bărbatul spune că vânătoarea este ca o boală, de care nu se mai poate trata. Astfel, biroul său a ajuns să arate ca un adevărat muzeu.

"Acesta e primul trofeu în colecția mea și pot să spun că este primul fazan vânat de mine. Din 89 iată acest trofeu, cum îl vedeți parcă e viu și în ziua de azi", a afirmat președintele Asociația Vânătorilor din Strășeni, Ion Sârbu.

Acest vulpoi i-a căzut pradă lui Ion Sârbu acum zece ani. Vânătorul își amintește până la cele mai mici detalii despre experiența dată.

"Nu l-am împușcat din prima, dar dintr-a doua împușcătură. A vrut să o șteargă, nevăzut și în ultimul moment l-am zărit și n-a scăpat. Vedeți că și lui îi pare bine că a ajuns aici", a afirmat președintele Asociația Vânătorilor din Strășeni, Ion Sârbu.

De mai bine de 25 de ani vânătoarea la căprioare în țara noastră este interzisă. Doar trofeele pe care le mai păstrează în birou îi amintesc de acele vremuri.

"Un căprior mascul, nu-i pui, deja are vârsta de 3-4 ani. Mai arătăm și la alții, la copii, de la grădiniță vin cu copiii, care nu au văzut așa ceva", a afirmat președintele Asociația Vânătorilor din Strășeni, Ion Sârbu.

Chiar și accesoriile de pe masa de lucru sunt cu specific vânătoresc.

Bărbatul spune că și-ar mai dori o pisică sălbatică, un jder, un porumbel și o gâscă sură. Însă de mai bine de cinci ani colecția lui Ion Sârbunu nu s-a îmbogățit cu niciun exemplar. Asta pentru că cei mai buni taxidermiști au plecat din țară, dar și din cauza prețurilor ridicate.

Împăierea unui animal sau a unei păsări costă între 50 și 1.000 de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu