FARSĂ pentru Mihail Saakașvili: Reacția neașteptată când este sunat de un actor rus care s-a dat drept Petro Poroshenko

Embed:

Fostul preşedinte al Georgiei, dar şi fostul guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, a fost victima unei farse. Un actor rus l-a sunat şi s-a prezentat drept șeful adjunct al administrației președintelui ucrainean, Petro Poroshenko. Saakașvili a declarat că se va răfui cu liderul de la Kiev, dacă acesta nu îi va întoarce cetăţenia Ucrainei.

"Dacă îmi vor permite să vin în Ucraina e bine, dar dacă îmi vor pune obstacole va fi rău. Nu este treaba lor, la naiba, pentru că voi merge până la capăt. Nu o să vă pară puţin. El încă nu ştie cu cine are de-a face. Eu, apropo, i-am scris: tu, probabil ai uitat cine sunt eu! Eu am multă energie, multe legături şi am un nume greu", a spus fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakașvili.

În doar câteva minute cât a durat conversaţia, Saakașvili a reuşit să ameninţe autorităţile ucrainene şi să îl numească pe liderul de la Kiev oligarh şi nemernic. În luna iulie, Petro Poroşenko i-a retras cetăţenia ucraineană fostului aliat Mihail Saakaşvili. Motivul oficial ar fi că politicianul georgian nu a divulgat că este urmărit penal în țara sa de baștină în momentul în care a aplicat la cetățenia ucraineană. Saakașvili a fost aliat al președintelui ucrainean, care l-a numit chiar guvernator al regiunii Odesa. Pe fondul disputelor cu liderul de la Kiev, acesta și-a dat demisia toamna trecută și a format un nou partid, care este în opoziție față de Poroșenko.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu