Fără vaccin contra rabiei O LUNĂ ÎNTREAGĂ, la Bălţi

O lună întreagă, la Bălţi a lipsit vaccinul contra rabiei. Asta deoarece ministerul de resort nu a reuşit să procure la timp loturile necesare. 

Potrivit publicaţiei esp.md, anunţul a fost făcut, astăzi, în cadrul şedinţei Primăriei mun. Bălţi. Responsabilii de sănătate din cadrul primăriei au precizat că, săptămâna trecută, la Bălţi au ajuns 200 de doze de vaccin, după ce au lipsit timp de o lună. În tot acest răstimp, pacienţii erau trataţi superficial: locurile, unde au fost muşcaţi de animale erau prelucrate doar cu preparate antiseptice. Asta în timp ce, în asemenea cazuri, sunt administrate de la 3 până la 7 doze de vaccin antirabic.  

De la începutul lunii septembrie, la Bălţi, peste 100 de oameni s-au adresat la medic, după ce au fost muşcaţi de patrupezi.

Rabia este o maladie virală şi se transmite de la animale la oameni. Aceasta poate fi prevenită prin vaccinare sau prin administrarea vaccinului în cel mult 24 de ore de la mușcătura unui animal bolnav sau contactul cu acesta, în timp ce boala este mortală. 

Perioada de incubaţie a virusului este de până la șase săptămâni.

 

Lasă un comentariu