Fără taxe în biserică. Preotul din Mihuleni nu percepe bani de la enoriași

Embed:
Preotul din satul Mihuleni, raionul Șoldănești, a decis să pună capăt unei practici mai puţin creştineşti. Parohul a anulat toate taxele din biserică, pentru că toţi care pășesc pragul lăcașului sfânt sunt egali.

Ioan Graur are 35 de ani și a absolvit anul acesta facultatea de teologie, dar prima sa profesie este ingineri. Preotul şi-a propus să schimbe concepțiilor unor oameni potrivit cărora biserica este o afacere.

”Pur și simplu sătucul este cu case puține sunt vreo 200 de căsuțe nici nu am pentru cine pune aceste taxe pentru că lumea sau au o pensie mizeră sau un salariu mic și văd că în sat întradevăr este greu.”

De când a venit în sat, parohul, cu susţinerea enoriaşilor, a schimbat ferestrele, uşile și tavanul bisericii. De asemenea, preotul a luat un credit de 25 de mii de lei pentru şi a cumpărat două aparate de aer condiţionat, pentru că lăcaşul sfânt nu avea încălzire.

”Din ceea ce mai facem, din ceea ce mai contribuie binefăcătorii noștri, nădejdea e la Dumnezeu. Nu disperăm. Tragem nădejde că o să putem. Abia săptămâna aceasta am luat creditul și am făcut și transferul pentru condiționere și v-om vede.”

Părintele Ioan a reuşit să adune tot satul la slujbe. Lăcaşul sfânt este neîncăpător duminica şi de sărbători.

” Cât poți atâta dai. Eu personal nu am văzut să pună taxe să ia mită, n-am văzut. Foarte bun avem, nici nu aveți idee ce a făcut eșl în biserică. A adus, a făăcut a ajutat lumea.”

” Ne crede. Cât poți. Atâta, nu îți pune taxe ca înainte. Mai bine de noi. ”

”E un părinte bun, e tânăr, are perspectivă bună. Face bun pentru sat. Când a sosit el în sat s-a schimbat multe la bisrică. ”

Preotul are o mică afacere în domeniul ingineriei. Banii pe care reușește să-i facă îi ajung pentru a întreține biserica și familia. Lăcașul sfânt din satul Mihuleni, raionul Șoldănești, este un monument istoric și datează din anul 1871.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu