FĂRĂ ŞPAGĂ la examenul auto. Totul VA FI FILMAT pentru a opri orice fraudă (VIDEO)

Ministerul Afacerilor Interne al României explică într-un clip video cum se va face înregistrarea probei de traseu la examentul de obținere a permisului, potrivit Digi24.ro.

Clipul video a fost distribuit zilele trecute de către Ministerul Afacerilor Interne al României pe pagina proprie de Facebook.

În timp ce unele persoane au considerat înregistrarea video a examenului o dovadă de transparență, alte persoane cred că măsura nu ajută prea mult. Unul dintre motivele de nemulțumire a fost acela că în cazul unei contestații înregistarea video va fi prezentată doar instanței, nu și persoanei care nu a trecut examenul.

Un alt motiv invocat este acela că înregistrarea video a probei practice nu ajută la nimic în cazul celor care promovează proba dar nu știu să conducă și trec proba practică pe baza relațiilor avute.

Potrivit unui comunicat de presă de zilele trecute, înregistrarea video şi audio se va face cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la susţinerea acestei probe.

Nu se va înregistra proba practică pentru categoriile AM, A1, A2 şi A.

Sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea «EXAMEN» şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului.

Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării.

Înregistrările audio şi video realizate nu reprezintă informaţii de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente.

"De luni, 03.07.2017, sistemul de înregistrare audio-video va fi operaţional la nivelul serviciile publice comunitare ale mun. Bucureşti şi jud. Ilfov, iar în zilele următoare acest mod de desfăşurare a probei practice se va aplica, etapizat, la nivelul tuturor serviciilor judeţene", precizează Poliţia Română.

Modificările au fost introduse de Executiv în iunie 2016 prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Concret, modificările respective vor apărea la prevederile Codului rutier despre susținerea examenului auto.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu