Fără sex şi cu probleme în familie. Fiecare al doilea bărbat care se adresează medicilor urologi invocă disfuncţii sexuale

Embed:

Statisticile confirmă că moldovenii nu sunt cea mai sănătoasă naţiune. Tuberculoza, bolile inimii şi o mulţime de alte afecţiuni scurtează viaţa multor conaţionali de-ai noştri. Există, însă, maladii despre care nu se vorbeşte, dar care au un impact major asupra populaţiei. Este vorba despre disfuncţiile sexuale.

Fiecare al doilea bărbat care se adresează medicilor urologi, invocă şi probleme sexuale, afirmă specialiştii. Cel mai frecvent, aceste disfuncţii apar din cauza altor maladii, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare, neurologice sau problemele hormonale. "Problema numărul unu cred că ar fi ejacularea precoce. A doua problemă este cred că e disfuncţia erectilă", a declarat medicul urolog-androlog Radu Guţuleac.

Femeile cer mai rar ajutorul specialiştilor în cazul problemelor sexuale. De obicei, acestea invocă lipsa orgasmului. Medicii spun că în majoritatea cazurilor de vină este bărbatul.

Iar psihologii atrag atenţia că unele probleme într-un cuplu pot apărea din cauza lipsei educaţiei sexuale, dar şi a prejudecăţilor. "Disfuncţiile sexuale au la bază o emoţie de o încărcătură maximă care a fost declanşată de la o primă experienţă sexuală negativă. Problemele sexuale prejudiciază calitatea vieţii unui cuplu", a adăugat psihologul Irina Novac.

Iar oamenii sunt conştienţi de faptul că problemele sexuale pot afecta o relaţie.

"E o parte foarte importantă viaţa sexuală în viaţa unei familii. Nu trebuie ignorată şi nu trebuie să fie jenă de vorbit despre lucrul asta".

"Pentru început, trebuie să găsim în noi înşine cauza. Dacă va eşua şi discuţia cu soţul, atunci trebuie de mers la specialist, dacă dorim să păstrăm familia".

Potrivit specialiştilor, printre factorii care duc la apariţia problemelor sexuale mai sunt consumul de alcool şi fumatul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu