FĂRĂ reparaţii în şcolile şi grădiniţile din Capitală! De ce nu sunt BANI în buget

Embed:

Autorităţile Capitalei nu pot începe lucrările de reparaţie în şcoli şi grădiniţe din lipsă de bani. Geamurile, acoperişurile, sălile de sport şi cele de festivități nu vor fi renovate pentru că bugetul Capitalei, care prevede investiţii în acest sens, nu a fost încă aprobat de consilieri. Potrivit şefei Direcţiei Educaţie, în acest scop au fost planificate 39 de milioane de lei.

Blocul alimentar al Liceului "Academia Copiilor" din sectorul Râşcani nu a fost reparat de mai bine de trei decenii, de când a fost fondată instituţia.

Autorităţile Capitalei au hotărât să aloce jumătate de milion de lei pentru renovarea sălii. Lucrările urmau să înceapă odată cu plecarea copiilor în vacanţă. Însă planurile funcţionarilor au rămas deocamdată pe hârtie.

"Aici sunt pregătite bucate pentru 478 de copii. Este unica sală unde e amplasat blocul alimentar, în caz contrar, copiii vor rămâne nealimentaţi, ceea ce nu-mi doresc. Avem riscul ca la 1 septembrie să nu putem începe anul şcolar. Copii nu au meritat lucrul acesta. Părinţii evident vor fi foarte supăraţi", a declarat directoarea Liceului "Academia Copiilor" din Chişinău, Nina Horjan.

În situaţia Liceului "Academia Copiilor" sunt şi alte zeci de şcoli şi grădiniţe din Chişinău.

"Luna iunie a trecut, începe iulie şi încă nu putem face nimic. Numai ceva elementar, cosmetic. Până ce nu vom avea o aprobare prin care ar fi posibil să realizăm reparaţiile mari. E vorba de acoperişuri, de săli de cantină, săli de festivități, de sport. Dar aşa stăm pe loc", a precizat şefa Direcţiei Educaţie a Primăriei Chişinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Este pentru prima dată când Capitala intră în vară fără buget. Cel mai important document financiar al municiului Chişinău prevede, în 2016, cheltuieli de 2 miliarde 943 de milioane de lei. Cea mai mare sumă, de 1,5 miliarde de lei, este alocată pentru domeniul învăţământului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu