Fără publicitate în Capitală! Imaginile care vor fi afișate pe panourile din Chișinău

Embed:

Să aducă arta în spaţiul public. Asta îşi propun organizatorii campaniei sociale "UnArtOraş", care vor să reproducă pe panourile publicitare 50 de opere de artă din fondul picturii naţionale. Proiectul a fost lansat ieri şi are scopul de a valorifica patrimoniul artistic al ţării noastre. 

Primele panouri cu operele pictorilor moldoveni vor apărea la intersecţia străzilor Tudor Vladimirescu şi Nicolae Dimo din Chişinău şi pe bulevardul Grigore Vieru.

Una dintre picturile care vor fi expuse îi aparţine artistului plastic, Ghenadie Jalbă. Tabloul, intitulat "Oraşul vechi", a fost pictat în anii '90.

"Nu mai știu dacă mai este această casă acum. Se afla pe strada Zaikin. Nu am fost acolo de 20 de ani. Atunci mergeam pe acolo cu elevii", a spus pictorul Ghenadie Jalbă. 

Toate operele, care vor fi reproduse pe panourile stradale, fac parte din colecția Pictură Națională a Muzeului Național de Arte al Moldovei.

"Oricum se discută foarte mult problema publicității agresive. Și într-adevăr acesta este o problemă. Până când nu vom decide câte panouri publicitare vor rămâne în oraș, pe ele vor fi plasate operele de artă ale pictorilor autohtoni", a declarat ministrul Culturii, Monica Babuc. 

"Ne dorim ca și adulții și copii, atunci când merg pe stradă să cunoască arta, nu doar în muzee", a declarat organizatorul campaniei sociale"UnArtOras", Traian Civriga. 

"Agenţia noastră va instala 50 de panouri publicitare. Este vorba despre 20 de billboard-uri, cu formatul 6x3, şi alte 30 de panouri iluminate din interior, care vor fi montate pe trotuare", a spus directorul adjunct al unei agenţii de publicitate, Margareta Simițkaia. 

Proiectul va costa aproximativ 300.000 de lei. Instalarea panourilor a început joi şi vor fi demontate la sfârşitul anului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu