Fără pericol de inundaţii. Râul Cahul din oraşul Vulcăneşti a fost curăţat de nămol

Embed:

60 de familii care locuiesc pe malul râului Cahul din Vulcăneşti au scăpat de coşmarul inundaţiilor. Trei kilometri din albie au fost curăţaţi, după ce primăria a găsit bani pentru lucrări.

O parte din cheltuieli a fost acoperită de administraţia locală, iar alta a fost finanţată de Uniunea Europeană prin programul Susţinerea agriculturii şi dezvoltării rurale în Găgăuzia.

Oamenii spun că la fiecare ploaie stăteau cu frica în sân. Locuinţa Lidiei Cadarji a fost inundată de nenumărate ori.

"Atunci când erau ploi puternice, ne simţeam ca pe un butoi cu pulbere. Ne făceam griji că râul va ieşi din albie şi apa va ajunge până în grădinile şi casele noastre", a spus Lidia Cadarji, locuitoare a oraşului Vulcăneşti.

Timp de nouă luni, albia râului a fost curăţată de nămol, alge şi stuf. Potrivit administraţiei locale, acum nu mai există pericol de inundaţii.

"Sunt foarte recunoscător primăriei şi conducerii raionale pentru că a fost curăţat râul."

"Locuitorii de pe această parte a străzii au suferit mult. În anul 1991 au fost inundaţii, atunci a fost catastrofă."

Potrivit primarului, din cauza inundaţiilor, administraţia cheltuia anual peste 2 milioane de lei pentru despăgubiri şi reparaţia drumurilor.

"Uneori, centrul oraşului era inundat în urma ploilor torenţiale, iar oamenii aveau de suferit. De aceea, din toate problemele pe care le avem, am decis că este prioritară curăţarea râului", a spus Victor Petrioglo, primarul oraşului Vulcăneşti.

În cadrul proiectului de reabilitare a râului Cahul a fost amenajat şi parcul Central din oraşul Vulcăneşti. Costul lucrărilor este de 127 mii de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu