FĂRĂ NUMĂR! Amenzile primite de un şofer din Chişinău după ce a fost tras pe dreapta

Unii șoferi din Moldova își permit tot ce le trece prin cap atunci când urcă la volanul unui bolid de lux. Un bărbat a colindat noaptea trecută capitala cu un Cadillac dotat cu lămpi stroboscopice, lucru interzis automobilelor care aparţin persoanelor fizice.

Cu muzica la volum maxim şi semnalele roş-albastre incluse, conducătorul a oprit chiar în faţa ofiţerilor Brigăzii de Patrulare.  Oamenii legii au constatat că acesta nu avea permis de conducere, vorbea la telefonul mobil și nici nu avea cuplată centura de siguranță. Mai mult decât atât, mașina nu avea nici măcar plăcuța cu numerele de înmatriculare.

Luat la întrebări de polițiști, tânărul s-a făcut că plouă. A negat că automobilul are lămpi interzise, chiar dacă momentul în care luminile erau aprinse a fost filmat.

Inspectorii Brigăzii de Patrulare i-au întocmit un proces verbal în baza a 5 articole din Codul Contravențional. Reieșind din faptul că tânărul nu este novice în fărădelegi pe șosea, noaptea trecută a atins limita de 16 puncte de penalizare. În asemenea situaţii, poliţia remite actul spre examinare instanţei de judecată, care urmează să decidă dacă individul va fi sau nu privat de dreptul de a conduce sau se va alege doar cu o amendă.

Potrivit legislaţiei, semnale luminoase şi sonore pot fi instalate doar pe maşinile Ministerului de Interne, ale Ministerului Apărării, ale Departamentului Instituţii Penitenciare, ale Serviciului de Informaţii şi Securitate, dar şi cele ale Serviciului Protecţie şi Pază de Stat.

Totodată, de astfel de lămpi beneficiază ambulanţele, maşinile de pompieri, cele ce aparţin serviciilor bancare sau poştei speciale, dar şi cele ale echipelor mobile ale Serviciului Vamal. Prin urmare, cetăţenii simpli nu au dreptul să instaleze astfel de obiecte pe automobile.

Imagini video puteţi vede pe canal3.md.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu