Fără moldoveni printre finaliştii Cupei Dimitrie Sturdza din acest an

Embed:

După ce în 2011, Cupa Dimitrie Sturdza a fost câştigată cu mare fast de Maxim Dubarenco, în acest an, niciun tenismen moldovean nu a ajuns în finală. De această dată, campioni au devenit ucraineanul Iurii Krivoi la masculin şi rusoaica Daria Kasatkina, la feminin. Prinţul Sturdza a cheltuit, în acest an, aproape opt mii de euro pentru organizarea Cupei şi a promis că va finanţa turneul în continuare.

Ucraineanul Iurii Crivoi a câştigat cea de-a 13 ediţie a Cupei Dimitrie Sturdza la tenis, turneu care intră în circuitul ITF şi este destinat juniorilor sub 18 ani. Tenismenul din Doneţk l-a învins în finală pe rusul Anton Deseatnik cu 4-6, 6-3, 6-3.

"Turneul este de o categorie înaltă, a fost greu să-l câştig. Au fost jucători din mai multe ţări, italieni, portughezi", a declarat acesta.

Şi la feminin, în finală s-au întâlnit o reprezentantă a Ucrainei şi o tenismenă din Rusia. Învingătoare a devinit rusoaica Daria Kasatkina, care a trecut uşor de Victoria Luşkova cu 6-2, 6-2.

Prinţul Sturdza a declarat, după finale, că astfel de turnee merită să fie susţinute în continuare: "În ultimii 13 ani au fost foarte mulţi jucători care au câştigat aici şi au succes. Acum am 74, dacă pot să ajung până la 94, îl voi susţine".

Ca şi în anii precedenţi, cei mai buni opt tenismeni s-au ales cu ceasuri elveţiene. În total, organizarea ediţiei din acest an a turneului l-a costat pe prinţul Sturdza aproape opt mii de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu