Fără gherete în Capitală! Peste 150 de unităţi comerciale au fost deja evacuate

Embed:

Fără gherete în Capitală. De la începutul acestui an au fost evacuate 157 de unităţi comerciale. Pentru asta, din bugetul municipal au fost cheltuite peste 215 mii de lei, iar autorităţile spun că nu se opresc aici. Până la sfârşitului anului urmează să fie evacuate încă aproape 200 de gherete. 

Cele mai multe unităţi comerciale au fost evacuate din sectorul Buiucani al Capitalei. Până acum, au fost demontate 41 de gherete şi 11 puncte mobile. Pentru asta s-au cheltuit 32 de mii de lei.

Pretura sectorului Ciocana a alocat 85 de mii de lei pentru evacuarea a 24 de gherete. Acolo urmează să mai fie demontate, până la sfârşitul anului, încă 54 de unităţi.

În sectorului Rîşcani au fost evacuate 16 gherete şi 21 de foişoare. Până la sfârşitul anului, încă 63 de agenţi economici urmează să rămână fără gherete. În sectorul Botanica au fost evacuate 21 de gherete, iar în centru - 23. 

Potrivit autorităţilor municipale, toate gheretele la care vor expira autorizaţiile vor fi evacuate, până la sfârşitul anului. Antreprenorii care nu se vor conforma vor fi daţi în judecată, pentru ca banii din bugetul local cheltuiţi să fie recuperaţi. 

Gheretele au început să fie demontate după ce candidatul independent Silvia Radu, în timp ce ocupa funcţia de primar interimar al Capitalei, a dat indicaţii ca toate unităţile comerciale neautorizate să fie evacuate. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu