Fără gherete în Capitală. Din luna mai şi până acum au fost evacuate 800 de tonete

Embed:
Aproape 800 de gherete din Capitală au fost evacuate sau strămutate din luna mai şi până acum. Totuşi, problema comerţului ambulant este departe de a fi soluţionată. În cadrul şedinţei operative a Primăriei, s-a discutat despre o tonetă care, după ce a fost scoasă de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, a fost amplasată peste noapte, fără acceptul funcţionarilor, pe strada Mihail Sadoveanu.

"Asta nu înseamnă că el de capul lui, peste noapte, fără să anunţe pretorul, fără să aibă schemă de amplasare, fără să întrebe de cineva el se duce şi amplasează ghereta unde îi abate lui", a spus Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei. 

Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Şcolnic, spune că a luat legătura cu proprietarii şi dacă până la sfârşitul zilei nu-şi vor lua ghereta, de acest lucru se va ocupa municipalitatea. În acelaşi timp, şeful Direcţiei Comerţ, Marcel Zambiţchi, spune că există lacune în regulamentul Primăriei, care prevede doar locurile unde nu pot fi instalate tonetele.

"Agentul economic citeşte regulamentul, el vede că nu este interzis un anumit loc, de exemplu aceeaşi Sadoveanu sau altă stradă, el are dreptul de a depune o notificare şi atunci noi suntem obligaţi şi atunci agentul economic începe activitatea, deci nu există vreun filtru să nu îi permită, dacă regulamentul nu i-a interzis", a spus Marcel Zambiţchi, şeful Direcţiei Comerţ.

Răspunsul nu a fost însă pe placul primarului interimar al Capitalei.

"Eu am să vă rog să faceţi publică adresa dumneavoastră de acasă şi, într-o dimineaţă, o să vă treziţi numai cu gherete lângă scara unde staţi, de toate culorile", a spus Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

Autorităţile au evacuat până acum gheretele care au primit autorizaţii pentru perioada estivală şi pe cele ale căror acte au expirat. După asta, vor fi scoase şi tonetele din zona istorică a oraşului. În prezent, în Capitală sunt peste 1700 de unităţi de comerţ ambulant.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu