FĂRĂ FRICĂ DE ANESTEZIE. La Chişinău are loc al V-lea Congres de Anesteziologie

Embed:
Anestezia este una dintre cele mai frecvente temeri pe care le are un pacient înainte de operaţie. Specialiştii îi asigură pe oameni însă că tehnologia a avansat mult în ultimii ani, iar scopul principal al acestei proceduri este confortul bolnavului şi al chirurgului. Sfaturile a fost făcute în cadrul celui de-al cincilea Congres Internaţional al Societăţii de Anesteziologie organizat la Chișinău, eveniment la care au participat peste o mie de medici din mai multe ţări ale lumii.

"Oamenii nu trebuie să aibă frică de aceste proceduri, fiindcă anestezie, terapie intensivă, vine în ajutorul pacientului pentru ca să fie procedura cu mult mai sigură. Să-I lipsească de durere", a declarat Aureliu Batrânac, chirurg cardiovascular. 

În cadrul evenimentului a avut loc şi o expoziție de tehnică de ultimă generaţie folosită de anesteziologi.

"Am prezentat cele mai avansate tehnologii. Medicul este de ajuns numai să întroducă kilogramele pacientului şi această maşină îşi selecteză prametrii vitali a funcţiilor pacienţilor", a zis Tudor Ceaicovschi, businessman.

"De fapt, Anestezie, Terapie Intensivă este una din cele mai tehnologizate specialităţi", a zis Ruslan Baltaga, medic anestezist-reanimatolog.

"Anestezia a devenit tot mai sigură. Poţi să operezi astăzi pacienţi fără limită de vârstă. Atât pacienţi nou-născuţi de la prima oră de viaţă până la pacienţi de peste o sută de ani în condiţii de siguranţă", a declarat Ovidiu Bedreag, medic anestezis din Timişoara.

"Pacienţii trebuie să fie foarte bine informaţi de riscurile şi beneficiile anesteziei. Cred că atunci când pacienţii sunt bine informaţi, experienţa lor poate să fie foarte plăcută", a menționat Virgil Şerban Mănică, medic anestezist din Boston.

La congres au mai participat şi specialişti din Ucraina, Kazahstan, Israel, Italia, Germania, Belgia, Serbia şi Elveția. În prezent, în Moldova activează 592 de medici anesteziologi.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu