FĂRĂ FLORI la sărbătoarea de 1 septembrie. Elevii unui liceu din Capitală vor să salveze viaţa unui copil

Embed:

Elevii unui liceu din Capitală vor veni mâine fără flori la primul sunet de clopoțel în încercarea de a salva o viaţă.

Copii au fost îndemnaţi ca banii pe care i-ar fi cheltuit pentru flori să-i doneze lui Vlăduţ, un băiat de doar cinci ani, diagnosticat cu o formă rară de tumoare cerebrală. Mătușa lui Vlad Miron spune că el suferă de dureri insuportabile în zona capului, iar după mai multe analize, medicii au stabilit că are o tumoare cerebrală, într-o formă agresivă și cea mai complicată, care se întâlnește doar în două procente dintre cazuri.

"La începutul lunii mai, nepotul meu a fost diagnosticat cu tumoare la creier. Vlad face tratament în Turcia, iar alături de el sunt părinţii şi surorile lui. Pentru noi este o mare bucurie că oamenii ne susţin atât financiar, cât şi moral", a menţionat Iulia Cravciuc, mătuşă.

Cazul a sensibilizat profesorii şi elevii liceului Nicolae Milescu Spătaru, întrucât aici îşi fac studiile surorile mai mari ale lui Vlad.

"Se cheltuie o sumă enormă de bani pentru flori, dar banii vor fi de folos pentru Vlad. Şi în loc de aceasta este un ajutor foarte mare pentru părinţi care caută acest ajutor".

"Prin această acţiune de caritate vrem să-i arătăm familiei că suntem alături. Împreună cu ei credem că totul va fi bine".

"Fiecare părinte la întâi septembrie aduce câte un buchet de flori profesorilor. Îndeosebi părinţii copiilor care vin în clasa întâi. Florile sunt procurate cu bani, care i-ar putea fi de folos acestui copil, astfel ca peste câţiva ani el să audă primul sunet de clopoţel", a declarat Ecaterina Ivanova,  director adjunct, L.Nicolae Milescu Spătaru.

Acum Vlăduţ este internat la o clinică privată din Turcia. Doar pentru procedurile de chimioterapie acesta are nevoie de 120 de mii de dolari.

Cei care vor să ajute familia o pot face transferând bani pe unul din conturile bancare:

Moldinconbank: 5574 8400 7001 9397
Master Card IBAN: MD36ML0000002259A6411761

Victoriabank: 4779 1815 2415 5958
VISA IBAN: MD88VI225911801290850455.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu