Fără ele călătoriile devin periculoase. Câte indicatoare rutiere ar trebui instalate pe drumurile din ţară (VIDEO)

Embed:

Călătoriile pe drumurile din ţară sunt, de multe ori, periculoase. Nu doar din cauza gropilor, ci şi a indicatoarelor rutiere care lipsesc. Autorităţile recunosc că pe drumurile publice lipseşte aproximativ un sfert din necesarul de indicatoare rutiere şi spun că, în cel mult un an, problema va fi soluţionată.

Datele Administraţiei de Stat a Drumurilor arată că din cele aproape 21.000 de indicatoare rutiere necesare pe drumurile naţionale, sunt instalate puţin peste 18 mii de indicatoare. Situaţia este şi mai gravă pe drumurile locale, unde lipsesc peste 30 la sută din indicatoarele necesare. Responsabili de la ministrul Transporturilor spun că situaţia nu este tocmai gravă dacă e să comparăm statisticele actuale cu cele de acum 3 ani. 

"Cum acum lipsesc, atunci erau numai intalate aşa procentaj bani sunt pentru că în fiecare an se ridică fondul rutier. În jur la 10 milioane de lei care trebuiesc numai pentru indicatoare aparte", a declarat şeful serviciu Administraţia de Stat a Drumurilor, Petru Bologan.

Şoferii sunt însă de altă părere. Ei susţin că ar trebui instalate mai multe indicatoare rutiere.

"Sunt foarte puţine".

"Eu cred că nu doar pe drumuri naţionale dar şi în Chişinău sunt puţine semne de circulaţie, dar pe naţionale sunt puţine de tot".

Reprezentanţii Inspectoratului Naţional de Patrulare afirmă că nu lipsa de indicatoare rutiere este principala cauză a accidentelor rutiere, ci faptul că şoferii le ignoră şi pe cele care există. 

"Nu prea le respectă şi consecinţele se văd de la sine, mă refer nu doar la accidentele soldate cu persoane traumate, dar şi accidente unde sunt deteriorate unităţile de transport", susţine şeful adjunct al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Grigore Guzun.

De la începutul anului, s-au produs peste 2.000 de de accidente rutiere în care au murit 232 persoane, iar alte 2.000 au fost traumatizate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu