"Fără cravate". Marian Lupu s-a întâlnit cu reprezentanţii Diasporei într-o atmosferă relaxantă

Embed:

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a avut o întâlnire cu reprezentanţii diasporei. Într-o atmosferă relaxată politicianul a discutat cu migranții noștri vectorul politici interne și externe a ţării.

Decizia de a avea o întrevedere "fără cravate" nu a fost una întâmplătoare.

Liderul Partidului Democrat a considerat că doar într-un format degajat este posibilă o conversație sinceră și constructivă. Astfel, aceștia au discutat despre politica internă, relațiile noastre cu țările vecine, iar o atenţie deosebită a fost acordată rolului diasporei în dezvoltarea Moldovei.

"Cei care au rămas aici văd o realitate, cei care au ieşit din ţară au văzut o altă realitate şi pot face diferenţa. Oricât de mare ar fi dorinţa statului de a realiza toate dorinţele poporului, niciun stat din lume nu va putea ajunge la aşa nivel până când nu va fi implicarea societăţii civile, până nu ne vom implica fiecare din noi", a spus moldoveanca stabilită în Italia, Valentina Jeamănă. 

S-a vorbit şi despre motivele ce îi determină pe migranţii noştri să revină periodic acasă şi să participe la soarta ţării.

"Poate copii copiilor noştri se vor simţi acolo ca acasă. Noi cum nu ar fi, ne simţim străini. Cu toate că avem cetăţenie dublă, avem de lucru, suntem respectaţi, bine văzuţi, dar totdeauna ne trage acasă. Şi totuşi vrem să vedem Moldova noastră prosperă", a declarat moldoveanul stabilit în Portugalia, Oleg Boghenco. 

Întrevederea a avut loc în contextul celui de-al VII Congres al diasporei. Evenimentul are loc la fiecare doi ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu