Fără cozi la poştă pentru primirea coletelor. În Capitală a fost inaugurat primul oficiu dotat cu un sistem modern

Embed:

Fără cozi la poştă pentru primirea coletelor poştale. În Capitală a fost inaugurat primul oficiu dotat cu un sistem modern care permite clientului să îşi ia pachetul în mai puţin de un minut.

"După ce coletul a ajuns la oficiul poștal, beneficiarul primește un mesaj cu un link unde este introdus un cod QR. Procedura de primire a pachetului este foarte simplă, este nevoie doar scanarea codului, iar operatorul va primi toate datele despre trimiterea poştală. Totul durează mai puţin de un minut."

Investiţiile în acest proiect s-au ridicat la 840 de mii de lei, bani alocaţi de administraţia "Poşta Moldovei".
Oficiului poştal care prestează acest tip de servicii este pe strada Vasile Alecsandri.

"E de trei ori mai rapid, fiind că lucrătorul era nevoit în debara să caute coletul, căuta câteva minute, apoi în calculator, număr de telefon..."

"Este mult mai eficient, mai operativ, adică nu mai stăm deja într-un rând comun, este mult mai comod. Eu mereu fac cumpărături on-line şi e foarte comod pentru mine de exemplu."

De acum încolo, aici vor fi redirecţionate coletele de la încă patru oficii poştale."La aceste patru oficii MD 2009, 2021, 2028, 2025 toate trimiterile poştale vor fi aici în 2006 în oficiul de livrare. Nu mai este obligatoriu să venim cu buletinul la oficiul poştal să-l prezentăm este nevoie doar de QR codul pe care-l scanăm", a declarat Eugenia Costin, şefa oficiului de livrare MD-2006.Angajaţii spun că datorită noii tehnologii pot deservi mai multe persoane."- Este un serviciu foarte comod şi foarte rapid.

-Câte minute vă lua să daţi un colet atunci şi câte minute vă ia acum?

- Undeva diferenţa este de vreo 5 minute poate să fie aşa, sau poate mai puţi, depinde", a declarat Veronica Muntean, operator."Este foarte uşor, într-adevăr putem găsi mai reped coletele. Este mult mai uşor atât clienţilor cât şi angajaţilor."

Până la sfârşitul anului 2019, administraţia Poştei Moldovei vrea să mai implementeze asemenea sisteme în sectoarele Râşcani şi Botanica.

"Ideea cu siguranţă vine din partea domnului director general, domnul Serghei Nastas, ideea a fost a dumnealui de a implementa acest proiect, un proiect european. Urmează anul acesta să mai deschidem astfel de oficii circa trei în diferite zone a oraşului."

Săptămâna trecută prim-ministrul Maia Sandu i-a cerut directorului general al întreprinderii, Sergiu Nastas, să demisioneze, chiar dacă în ultimii ani, Poşta Moldovei a fost scoasă din criză şi reformată.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu