Fără ce bunuri a rămas Chiril Lucinschi, condamnat în dosarul fraudelor bancare

Fostul deputat liberal-democrat Chiril Lucinschi a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare. Politicianul urmează să-şi ispăşească pedeapsa într-un penitenciar de tip semiînchis. Decizia a fost pronunțată de magistrației judecătoriei Chișinău.

CITEŞTE ŞI: Chiril Lucinschi, condamnat la închisoare. Se va afla sub control judiciar până la pronunţarea sentinţei finale

Sentința va intra însă în vigoare după o decizia definitivă, iar până atunci Lucinschi se va afla în libertate cu interdicţia de a părăsi ţara.

Magistrații au dispus și confiscarea unor bunuri care aparțin fostului deputat PLDM. Este vorba de 1/2 cota-parte din două terenuri şi o casă de locuit din municipiul Chişinău, inclusiv a sumei de 23.000 de euro – bani ridicați în cadrul perchezițiilor.

PUBLIKA.MD aminteşte că Chiril Lucinschi a fost reținut în luna mai 2017, în cadrul dosarului fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Potrivit anchetei, fostul deputat PLDM, în calitate de gestionar şi beneficiar a două companii, împreună cu trei persoane interpuse, a spălat bani în proporţii deosebit de mari.

Şi primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, a fost condamnat vara trecută la şapte ani şi şase luni de închisoare într-un dosar privind fraudele de la BEM.

Şi acest politician se află în libertate până la o decizie definitivă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu