FĂRĂ ALCOOL: Poliția a lansat linia fierbinte la care pot fi denunțați șoferii băuți la volan

Embed:

Poliția a lansat o linie fierbinte la care pot fi denunțați șoferii băuți la volan. Cetățenii care dispun de astfel de informații sunt rugați să sune la numărul 067112902 . Oamenii legii susțin că, prin implicare întregii societăți, ar putea fi salvate mai multe vieți.

Acum câteva zile, la şedinţa Consiliului Naţional pentru Securitatea circulaţiei rutiere a fost discutată propunerea ca şoferi care vor fi prinşi băuţi la volan sau cei care vor încălca constant regulamentul circulaţiei rutiere să rămână fără automobil. Autorităţile promit că proiectul de modificare a Codului Contravențional şi cel Penal privind înăsprirea pedepselor pentru şoferii iresponsabili va gata în două săptămâni.

În ultima perioadă, accidentele rutiere grave s-au ţinut lanţ. În data de 30 septembrie, s-a produs tragedicul impact de la intersecția străzilor Alba Iulia cu Onisifor Ghibu din Capitală, când un troleibuz a fost lovit de un automobil.

Pasagerul din automobil, care nu avea centura cuplată, a murit pe loc, iar șoferița, care era în stare avansată de ebrietate, a fost transportată la spital în stare gravă. Aceasta şi-a pierdut viaţa săptămâna aceasta. În urma accidentului, 25 de persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor.

La sfârşitul săptămânii trecute, 21 de oameni, inclusiv trei copii, au ajuns la spital după ce un automobil, care a ieșit pe contrasens, a lovit un microbuz de pe linia Chișinău - Basarabeasca în apropiere de localitatea Fundul Galbenei. O fetiţa de cinci luni a murit la câteva ore după accident.

Un alt accident cu implicarea unui microbuz a avut loc în data de 9 octombrie, în raionul Telenești. 20 de oameni au fost transportaţi la spital.

În nouă luni ale anului în ţara noastră au fost înregistrate peste 1860 de accidente rutiere, în care şi-au pierdut viaţa 185 de oameni, iar aproape 2200 de persoane au fost rănite.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu