FĂRĂ AFIŞE PE PEREŢII BLOCULUI. Cei care vor amplasa anunţuri publicitare vor fi sancţionaţi dur

Embed:

Cei care vor amplasa anunţuri publicitare în locuri neautorizate vor fi sancţionaţi mai dur. Asta prevede proiectul de lege privind modificarea Codului Contravențional, aprobate recent de Guvern.

Documentul se referă, în special, la publicitatea pe pereţii blocurilor de locuit, în staţii de transport şi pe stâlpii de electricitate. Amenzi s-au majorat până la 600 de lei pentru persoanele fizice şi trei mii de lei pentru cele juridice.

"Pereţii mai multor blocuri de locuit abundă în anunţuri publicitare. Acest fapt crează un aspect neplăcut. Mai mult, unele dintre ele sunt greu de descifrat."

Locatarii se arată deranjaţi de mizeria care rămâne după ce anunţurile sunt dezlipite.

"Sunt lipite şi acolo şi aici. Peste tot sunt numai anunţuri. Lipesc toţi, care şi cum vor."

"Nu e frumos, de sigur, la orice colţ să fie anunţurile acestea, trebuie să fie stabilit un panou special."

Unii oameni consideră că aceste anunţuri sunt inutile.

"Nu mă interesează astfel de anunţuri. Acum putem găsi toate informaţiile şi pe telefonul mobil."

Anunţurile publicitare plasate în exces dau bătăi de cap şi muncitorilor de la Direcţia Locativ-Comunală.

În prezent, lipirea anunţurilor publicitare în locuri neautorizate cade sub incidenţa articolului privind încălcarea regulilor de asigurare a curăţeniei. Totuşi, legislaţia nu prevede expres sancţiuni pentru aceste încălcări.

"Noi constatăm situația, facem poze la fața locului, acest lucru săptămânal îl facem și transmitem pozele cu scrisoare de însoțire către poliția. Amenda este de până la 1200 de lei", a spus şeful secţiei Direcţia locativ-comunală, Vasile Efros.

Iar specialiştii în publicitate atenţionează că informaţia din anunţurile lipite neautorizat nu este întotdeauna veridică.

"Piața publicitară sau piața consumatorilor din Republica Moldova a mai rămas încă sălbatică, de ce zic asta, deoarece consumatorul nu este educat, nu-și cunosc toate drepturile și nu se cultivă anumite gusturi", a spus preşedintele Asociaţiei Profesioniştilor în Comunicare, Valentin Balan.

Proiectul urmează să fie examinat în Parlament.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu