FAPTE, NU VORBE. Salariile cetăţenilor au fost majorate, iar drumurile reparate

Embed:
Proiectele de majorare a unor indemnizaţii sociale precum și alocarea unor plăţi noi vor fi aprobate de Parlament în prima lectură săptămâna aceasta. Este vorba, inclusiv, despre 200 de lei pe care fiecare copil îi va primi lunar până la vârsta de 18 ani şi despre majorarea până la 10 mii de lei a indemnizației unice acordate la naştere. Despre acest lucru a vorbit vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, în cadrul caravanei electorale care a ajuns la Floreşti.

Democraţii şi-au început vizita la inspectoratul de poliţie din localitate.

"Pentru noi a fost o provocare ce şi-a meritat eforturile depuse, ca să aducem în ordine finanţele ţării, finanţele publice. Scopul nostru a fost să găsim bani pentru majorarea salariilor.", a declarat Andrian Candu, vicepreşedintele PDM.

Candidatul PDM în circumscripţia numărul opt, Eugeniu Nichiforciuc, le-a vorbit poliţiştilor despre majorarea salariilor.

"Dacă şi guvernele precedente care au fost la conducerea Republicii Moldova din 1991 până în 2016 ar fi fost la fel de responsabile, şi vă ridicau salariile câte puţin, 10-15 procente anual, astăzi avea să ne confruntăm cu alte întrebări, nelegate de salarii.", a spus Eugeniu Nichiforciuc.

Nichiforciuc a fost întrebat ce va face dacă va câştiga în alegeri şi i se va propune funcţia de ministru.

"Răspunsul nostru este următorul - toţi cei care se află în circumscripţia electorală - următorii patru ani rămân în Parlament."

Apoi, caravana a ajuns la Spitalul raional Florești. Democraţii au ales să meargă pe jos pentru a vedea calitatea lucrărilor în cadrul programului "Drumuri bune pentru Moldova".

- Vă mulţumim pentru drumuri!
- Ştiţi că mulţumirile se datorează în special lui Eugeniu Nichiforciuc?
- Desigur.

"Nu am observat nici o groapă, drumurile sunt într-o stare foarte bună, iar oamenii laudă acest proiect."

Cu angajaţii din domeniul sănătăţii, democrații au discutat despre reforme.

"Salariile au fost într-adevăr ridicate, 10 procente pentru asistenţii medicali şi 20 procente pentru doctori, cum şi a fost promis. Totul sa întâmplat aşa сum a fost promis. Primul salariu din anul acesta a fost primit deja."

"Ne-au liniştit şi ne-au promis că totul va fi bine, iar salariile vor fi majorate."

De asemenea, democrații au vizitat cantina socială, deschisă lângă Biserica Sfântului Ierarh Mitrofan. Aceasta fost construită cu sprijinul financiar al lui Eugeniu Nichiforciuc. În prezent, acolo beneficiază gratuit de prânz peste 200 de persoane din Floreşti.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu