Faptă plină de lumină. Peste 20 de elevi de la o școală profesională din Bubuieci au confecționat lumânări din ceară naturală

Embed:

Peste 20 de elevi, viitori apicultori şi florişti de la școala profesională din comuna Bubuieci, municipiul Chișinău, au participat la un master-class mai puţin obişnuit. Ei au confecționat lumânări din ceară naturală. Acestea vor fi vândute la târgul de Crăciun organizat la şcoală, iar banii vor fi donați unei familii din sat cu șase copii, unul dintre ei fiind bolnav de leucemie.

Olga Zaițev, farmacist de profesie, şi-a descoperit pasiunea pentru confecţionarea lumânărilor, acum un an, când a decis să învețe a doua meserie, cea de apicultor.

"În vara anului 2018, m-am chinuit vreo trei zile până am turnat o lumânare în vas. Ba nu se ținea pupilu, ba îmi crăpa ceara. Mai mult mă văd în domeniul cerii. Mai mult aici. Eu, aici, mă relaxez", a povestit eleva, Olga Zaițev.

Procesul de confecţionare a lumânărilor este destul de migălos, spun participanţii la master-class. 

"După ce se topește în aparat, noi o turnăm în forme și căpătăm lumânarea. Noi obținem formele lumânărilor cu ajutorul acestei figuri, care în interior are desenele, gata făcute".

Unii dintre participanţi au confecționat diverse aranjamente florale handmade cu tematică de iarnă.

"Deci, astăzi, am ales să confecționez o coroniță de sărbătoare. Avem nevoie de un carton în formă de cerc. Am nevoie de niște ghirlande și jucării".

"Luna decembrie este luna cadourilor, luna surprizelor. Din produsele pe care, astăzi, copiii, elevii noștri le-au confecționat, să le vindem și din banii adunați să-i donăm unei familii, o familie cu șase copii, unul dintre ei fiind bolnav de leucemie", a afirmat directorul Școlii Profesionale din Bubuieci, Zinaida Sajin.

La școala profesională din Bubuieci învață 300 de elevi.

loading...

Lasă un comentariu