Fapta minunată pe care a făcut-o un poliţist pe o stradă din Chişinău (VIDEO)

Embed:

Moldovenii observă schimbări pozitive în activitatea poliţiştilor. Asta după ce mai mulţi agenţi de patrulare au ieşit în aceste zile pe străzile Capitalei pentru a ajută bătrânii sau persoanele cu nevoi speciale să traverseze strada în siguranţă.

Aceste imagini au fost surprinse pe bulevardul Ştefan cel Mare, de către un trecător. Un agent de patrulare a însoţit un bătrân când trecea drumul, în timp ce un alt poliţist a oprit maşinile din trafic. În altă secvenţă video publicată pe reţelele de socializare, un poliţist poate fi observat cum ajută o mamă să coboare căruciorul pe scările dintr-un parc.

Se pare că gesturile angajaţilor IGP i-au impresionat pe moldoveni:

"E un lucru foarte bun, dă Doamne să fie tot timpu aşa. Şi trebuia tot timpul, nu numai amu. Şi trebuie toţi oamenii să ajute nu doar poliţiştii să ajutăm pe invalizi".

"Este lăudabil. Sunt oameni cu deficienţe de vedere sau de auz care se deplaseză greu şi trebuie ghidaţi. Personal, am sărit în ajutor de câteva ori".

"Cred că fac bine, mergem înspre bine. Aşa trebuie să fie". 

Potrivit agenţilor de patrulare, zilnic ei ajută cel puţin 30 de persoane să traverseze strada în siguranţă. 

"Nu este nicio campanie, nimic, noi activăm conform orarului obişnuit. Cred că fiecare persoană care are nevoiie de un ajutor are dreptul ca acest ajutor să-i fie acordat, mă refer anume la persoanele în etate, cu bagaje, mame cu mai mulţi copii sau persoane invalide", a declarat Dorin Roibu, subofiţer de patrulare al INP.

De la începutul acestei săptămâni, în orele de vârf poliţiştii pot fi văzuţi în cele mai aglomerate intersecţii din Chişinău, pentru a fluidiza traficul rutier. Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a dat asigurări că agenții de patrulare vor sancţiona doar şoferii care încalcă regulamentul circulaţiei rutiere. 

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. 

Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu