Familiile nevoiaşe din Moldova vor primi un ajutor material mai mare pentru perioada rece a anului

Mai mulţi moldoveni vor beneficia, în acest an, de ajutor pentru perioada rece a anului. Potrivit ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Valentina Buliga, acest lucru va fi posibil după majorarea cuantulul venitului minim garantat de stat pentru fiecare membru al familiei.

"Minimul garantat va fi majorat la această etapă în legea bugetului pentru 2014. Este prevăzut ca minimumul să fie de 700 lei. Acest prag majorat înmulţit la coeficientul 1,6 ne va permite ca încă câteva mii de familii să se încadreze în program şi vom examina posibilitatea majorării valorii ajutorului lunar dedicat familiilor pentru a suporta cheltuielile mai mari în perioada rece a anului", a declarat Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Valentian Buliga.

Astfel toţi cei care vor întruni condiţiile pentru a beneficia de aceste ajutoare vor primi, din noiembrie şi până în aprilie, câte 250 de lei lunar. Responsabili din cadrul Ministerului Muncii susţin că solicitanţii de ajutor pentru perioada rece a anului deja pot depune cererile la asistenţii sociali din localitate. Anul trecut, aproape 100 de mii de familii din ţară au primit ajutor material pentru a încălzirea locuinţelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu