Familiile nevoiaşe din Capitală pot depune deja cereri pentru a beneficia de convertoare gratuite pentru televiziunea digitală terestră

Embed:

Familiile cu venituri mici din Chişinău care vor să beneficieze de convertoare gratuite pentru televiziunea digitală terestră trebuie să depună o cerere la asistentul social, conform vizei de reședință, până în data de 20 martie.

Potrivit unui comunicat emis de reprezentanţii Primăriei Chișinău, beneficiarii de ajutor social care au acasă un televizor ce nu recepționează semnalul digital pot primi gratuit convertorul. Aceştia trebuie să se adreseze asistenţilor sociali în următoarele trei săptămâni şi să completeze o cerere în acest sens.

Potrivit Primăriei Chişinău, astfel de dispozitive vor fi oferite şi altor familii cu venituri mici, însă în limita stocului rămas.

Ţara noastră urma să treacă la televiziunea digitală terestră încă în 2015. Asta după ce Republica Moldova a semnat în 2006 Acordul Conferinței Regionale pentru Radiocomunicații cu alte peste 100 de state. Până acum s-au dat mai multe termene pentru punerea în aplicare a acestui angajament.

În prezent, doar câteva posturi TV emit în format digital, printre acestea sunt: Publika TV, Prime, Canal2, CANAL 3. Doar cei care au televizoare moderne, cu adaptoare încorporate, pot urmări aceste posturi de televiziune sau persoanele care folosesc deja un convertor extern. Statul și-a asumat angajamentul să cumpere astfel de dispozitive pentru cetățenii care beneficiază de protecție socială.

Până acum, numai 9.000 din cele 40 de mii de persoane din această categorie au primit dispozitivele.

loading...

Lasă un comentariu