Familia unuia dintre cei 33 mineri, blocaţi în subteran în Chile, i-a dat în judecată pe proprietarii minei şi pe inspectorii guvernamentali

Embed:

Familia unuia dintre cei 33 mineri, blocaţi în subteran în Chile, i-a dat în judecată pe proprietarii minei şi pe inspectorii guvernamentali. Între timp, un judecător a ordonat îngheţarea activelor minei, în valoare de 1,8 milioane de dolari, pentru a acoperi eventualele costuri de compensare.

Familia îi acuză pe proprietarii minei din San Jose de lipsa măsurilor de siguranţă, iar pe oficiali de neglijenţă, pentru că au permis redeschiderea minei după un accident din 2008.

Un nou filmuleţ video, realizat de cei 33 mineri prinşi în subteran, pare să arate că bărbaţii sunt în stare bună. În filmuleţul de 25 de minute, ei au transmis un mesaj apropiaţilor. Oficialii chilieni au declarat că minerii au filmat locul în care trăiesc, mănâncă şi dorm de 20 de zile. Ei vor trebui să aştepte trei sau chiar patru luni de zile până când va fi forat un puţ cu un diametru de 66 de centimetri prin care să poată fi scoşi la suprafaţă. Minerii au primit vestea cu calm, însă este posibilă o perioadă de depresie, angoasă şi stare proastă severă, a avertizat ministrul chilian al sănătăţii. În prezent, aceştia primesc medicamente şi hrană cu ajutorul unei sonde trimise la 700 de metri adâncime. Ministrul Sănătăţii a declarat că fiecare miner a pierdut în greutate circa 10 kilograme de când se află blocaţi în mină, însă deshidratarea rămâne principalul factor de risc. Experţii se tem că bărbaţii vor înnebuni până când vor fi scoşi la suprafaţă, pentru că sunt strânşi într-un spaţiu de mărimea unui apartament cu două camere.

Duminică dimineaţă, una dintre sondele care săpa în subteran pentru a găsi minerii, a ajuns la 20 de metri.

loading...

Lasă un comentariu