Familia lui Michael Jackson dă în judecată HBO pentru difuzarea documentarului "Leaving Neverland" (VIDEO)

După ce familia lui Michael Jackson s-a declarat revoltată de reacțiile care au urmat difuzării, la festivalul de film Sundance, a documentarului care relansează acuzațiile de agresiune sexuală împotriva celebrului artist, apropiații starului dau în judecată postul de televiziune HBO cu câteva zile înainte de lansarea producției "Leaving Neverland". 

HBO a fost dat în judecată, joi, pentru controversatul documentar „Leaving Neverland”, care urmează să fie difuzat la 3 martie. Rudele lui Michael Jackson au depus o plângere la Tribunalul Suprem din Los Angeles. Plângerea se bazează pe un contract mai vechi, încheiat cu HBO în 1992, privind difuzarea „Michael Jackson Live in Bucharest: The Dangerous Tour”, un documentar despre concertul pe care artistul l-a realizat pentru promovarea albumului său „Dangerous”, potrivit Agerpres.

Potrivit plângerii depuse, acest contract includea o clauză prin care HBO se angaja să nu facă niciun fel de comentarii sau să recurgă la practici de orice fel care ar putea să-l „denigreze” pe Michael Jackson sau pe reprezentanții săi. HBO avea obligația, din punct de vedere legal,  să-i înștiințeze şi să-i consulte pe moștenitorii cântăreţului, „dacă doreşte să difuzeze programe adiţionale despre Michael Jackson”. În urma acestor încălcări, familia lui Jackson ar putea să ceară despăgubiri ce ar putea depăşi 5 milioane de dolari.

Documentarul „Leaving Neverland”, în regia lui Dan Reed, a declanșat furie printre fanii regelui pop. În peliculă apar doi bărbați care îl acuză pe Jackson de abuz sexual.

Michael Jackson care a murit în anul 2009 din cauza unei supradoze de medicamente a fost achitat în anul 2005 pentru abuzarea unui minor. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu