Familia în care s-au născut cvadrupleții va primi ajutor de la Ministerul Muncii

Embed:

Soţii Mârzenco din Orhei, care acum două zile au devenit părinţi de cvadrupleţi, îşi vor creşte copiii într-un apartament de 48 de metri pătraţi. Cazul lor a sensibilizat-o pe Ruxanda Glavan, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, care le-a făcut bebeluşilor o vizită. 

Tatăl copiilor spune că, temporar, cvadrupleţii şi mama lor vor sta în dormitor. Toţi cinci vor dormi pe un pat de două persoane.

"Deocamdată, aici, vor locui nou-născuţii cu mama. Poate vor încăpea cumva. Tata jos. Principalul micii să stea", a spus Veaceslav Mârzenco. 

Luaţi pe nepregătite de această situaţie, cei doi soţi nu-şi imaginează cum vor face faţă problemelor, mai ales că tatăl micuţilor nu are un loc de muncă.

O mână de ajutor va veni de la bunici.

"Ca să-l ţin pe un copil, ca să-l schimb. Poate cu o cană de lapte de la ţară, dar altceva financiar este imposibil", a mărturisit bunica bebelușilor, Maria Garbatovschi.

Şi ministrul Muncii, Ruxanda Glavan, a asigurat-o pe proaspăta mămică că poate conta pe sprijinul său.

"Aşteptăm certificatele de naştere ale copiilor pentru a iniţia procedura legală de a le acorda un ajutor material unic de 15 mii de lei", a declarat ministrul muncii Ruxandra Glavan. 

Mama și bebelușii vor mai rămâne la Institutul Mamei și Copilului încă 10 zile.

"- Aici va fi mama şi cu tata cu copiii cât vor avea nevoie", i-a asigurat directorul Institutului mamei și copilului, Ștefan Gațcan. 

Cei patru copii au fost concepuţi pe cale naturală. Aceștia sunt primii cvadrupleți născuţi în acest an în țară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu