Falsuri în acte, depistate la controlul de frontieră. Doi moldoveni, REȚINUȚI

O împuternicire notarială și o asigurare auto, ambele cu semne vădite de falsificare, au constituit motiv de cercetare a doi conducători auto. Polițiștii de frontieră din punctele de trecere comune Briceni și Criva au identificat bărbații la intrarea în Republica Moldova.

Pentru formalitățile necesare la trecerea frontierei de stat, în punctul de trecere a frontierei Briceni s-a prezentat un Volkswagen Sharan, înmatriculat în Lituania. Autovehiculul era condus de un cetățean moldovean de 58 de ani, locuitor al regiunii Cernăuți, Ucraina. În cadrul prezentării unui pachet de documente, polițiștii de frontieră au depistat procura, eliberată de autoritățile lituaniene, care semnala mai multe elemente ce nu corespund unui document original.

În declarații, conducătorul auto s-a arătat uimit de cele depistate, fiind convins că i-au fost perfectate actele în mod legal, deși nu participase personal.

În punctul de trecere a frontierei Criva, polițiștii de frontieră au suplimentat controlul asupra unui cetățean al Ucrainei, după ce a fost depistată asigurarea auto internațională Cartea Verde falsificată. Bărbatul de 45 de ani s-a prezentat la volanul mijlocului de transport de marcă Volvo, model FH 440. Printre actele înmânate la controlul de frontieră se afla Cartea Verde, care din start a prezentat suspiciuni în ceea ce privește autenticitatea acesteia. Cercetarea adițională a confirmat contrafacerea actului și anume culoarea blanchetei, lipsa codului de verificare unic, ba mai mult nu era valabilă la data prezentată.

Șoferul nu a putut explica falsul constatat în acte. 

În ambele cazuri, documentele au fost ridicate și transmise către expertiză. Bărbații s-au ales cu procese verbale de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de articolul 361, al. 1 Cod Penal al RM, dacă li se vor dovedi vinovăția aceștia riscă amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu