Falsul grosolan de pe "Unimedia", dezmințit de revista românească "Business Review"

Interviul pe care l-ar fi acordat deputatul democrat Marcel Răducan pentru presa din România este un fals. Precizarea vine și din partea revistei românești "Business Review".

Publicaţia dezminte atât realizarea interviului, cât şi publicarea acestuia. În postarea falsă, preluată de Gagauzinfo.md, "Unimedia" şi "Ziarul Naţional" la sfârșitul săptămânii trecute se spune că Răducan ar considera că principala sursa a separatismului în Găgăuzia este başcanul autonomiei, Irina Vlah.

"Business Review" a precizat, într-un comunicat de presă, că întregul material este un fals și sunt folosite în mod intenționat elementele sale de imagine şi design.

Mai exact, au fost copiate ilegal modelul de paginaţie, marca revistei şi numele jurnalistului care ar fi autorul acestui interviu. Revista cere dezminţiri de la cei care au preluat fără să verifice sursa acestui fals.

Jurnaliştii mai cer şi lichidarea în cel mai scurt timp a conţinutului falsificat din toată media moldovenească, în caz contrar vor merge în instanţa de judecată.

Anterior, și deputatul Marcel Răducan a declarat că totul este o minciună şi că va cere dezminţiri publice. Marcel Răducan a mai spus că cei care au publicat şi cei care au preluat acest articol au drept scop destabilizarea situaţiei în ţară.

"Vreau să declar că nu am dat niciun înterviu pentru nicio publicaţie în ultima perioada de timp. Este o campanie care a fost iniţiată de cineva pentru a denigra imaginea Partidului Democrat şi a mea personal. Voi cere dezminţire de la fiecare publicaţie care a publicat până acum", a declarat anterior deputatul Marcel Răducan.

Abia după ce Publika TV a solicitat reacţia celor de la Unimedia, conducerea agenţiei a recunoscut că a publicat un articol inventat. Un alt fals a fost faptul că jurnaliştii de la acest portal au solicitat reacţia PDM faţă de informaţiile pe care le-au difuzat, în momentul publicării ştirii. 

Totuşi, după ce l-au sunat pe Marcel Răducan, aceştia au modificat articolul, publicând opinia deputatului, fără a şterge însă minciuna pe care au afişat-o iniţial.

Într-un final, Unimedia a lăsat doar trimiterea la portalul gagauz.info, de la care a preluat informaţiile neverificate. În acelaşi timp, site-ul Newsmd.md, de la care a pornit totul, a publicat dezminţirea legată de falsul de pe Unimedia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu