FAKE NEWS în presa românească. TÂNĂRUL de 20 de ani, presupus că s-a sinucis, este viu și cercetat de poliție

O informație ”pe surse” s-a transformat în fake news și s-a rostogolit cu repeziciune în mass-media. Este vorba o presupusă sinucidere a tânărului de 20 de ani, din județul Mureș, implicat într-o urmărire care a condus la rănirea gravă a unei femei de către un polițist. Oficiali din Poliția Română au precizat, pentru EVZ, că informația este falsă.  

O știre-bombă s-a transformat în fake news. Este vorba informația potrivit căreia s-ar fi sinucis tânărul, în vârstă de 20 de ani, din localitatea mureşeană Răstoliţa, cercetat sub control judiciar după ce fost implicat într-o urmărire care a dus la rănirea gravă a unei femei.

La solicitarea EVZ, oficiali din Poliția Română au negat informația și ne-au transmis:

”Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, vă comunicăm faptul că tânărul implicat în evenimentul din județul Mureș, din data de 8 februarie a.c., nu s-a sinucis. Vă reamintim că acesta este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin, în acest moment alfându-se sub control judiciar”.

”Urmare a evenimentului din data de 8 februarie a.c., când un poliţist din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti a efectuat foc de armă asupra unui autoturism, în urma căruia un glonţ ar fi ricoşat şi ar fi lovit în zona capului o femeie, de 59 de ani, din localitatea Aluniş, vă comunicăm faptul că, astăzi, 12 februarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin a dispus faţă de un tânăr de 20 ani, din localitatea Răstoliţa, bănuit de comiterea a două infracţiuni de ultraj, măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioada de 30 de zile, cu obligaţia de a nu părăsi localitatea Răstoliţa”, a informat, marţi, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu