Faimosul producător Harvey Weinstein, suspendat din cadrul BAFTA pentru hărţuire sexuală

British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) a anunțat miercuri suspendarea din calitatea sa de membru a lui Harvey Weinstein, din cauza comportamentului lui "inacceptabil", după ce renumitul producător de film a fost acuzat de viol și hărțuire sexuală.

Academia britanică, instituția care atribuie premiile BAFTA, considerate un echivalent britanic al Oscarurilor, l-a informat pe Harvey Weinstein că "statutul lui de membru a fost suspendat, cu intrare imediată în vigoare", potrivit unui comunicat oficial.

"Comportamentul prezumtiv" al producătorului Harvey Weinstein este "complet inacceptabil și incompatibil cu valorile promovate de BAFTA" și "nu își are locul în interiorul industriei noastre", se afirmă în același text.

Producătorul american, unul dintre cei mai influenți de la Hollywood, a fost concediat duminică de propria lui casă de producție, The Weinstein Company, la trei zile după publicarea în cotidianul The New York Times a unei anchete care a dezvăluit o serie de acuzații de hărțuire sexuală formulate împotriva lui, scrie agerpres.ro.

Actrița italiană Asia Argento și alte două femei au dat asigurări într-un articol apărut în publicația The New Yorker, marți, că au fost violate de magnatul hollywoodian, ale cărui fapte prezumtive au fost denunțate de Barack Obama și Hillary Clinton.

Articolul din The New Yorker menționează și alte actrițe, respectiv Rosanna Arquette și franțuzoaica Emma de Caunes. Cele două femei au vorbit despre întâlniri cu prilejul cărora producătorul a încercat — fără succes — să întrețină cu ele raporturi sexuale.

Într-un articol publicat marți în The New York Times, actrițele Gwyneth Paltrow și Angelina Jolie au descris momente similare, afirmând că au refuzat avansurile sexuale foarte insistente ale lui Harvey Weinstein. Ambele actrițe au precizat că au refuzat să mai lucreze cu renumitul producător în anii care au urmat.

"Toate acuzațiile de relații sexuale neconsimțite sunt respinse de Harvey Weinstein", a declarat Sallie Hofmeister, agentul de presă al producătorului, într-o declarație de presă trimisă mai multor companii mass-media din Statele Unite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu