Fadei Nagacevschi: Le-am oferit membrilor CSM o platformă de discuţii între ei

Deşi CSM a respins invitaţia ministrului Justiţiei de a se întruni la minister, Fadei Nagacevschi nu a anulat întrunirea, la care au venit mai mulţi judecători.

"Membrii CSM nu au venit, pe mine mă interesa nu să discut eu, dar ei între ei să discute despre situaţia din cadrul sistemului judecătoresc. Eu doar le-am oferit platforma de discuţii, ce vor face mai departe şi cum vor acţiona eu nu ştiu", a declarat  Nagacevschi. 

Referindu-se la afirmaţiile preşedintelui CSM Dorel Musteaţă că instituţia nu se poate întruni în şedinţe din lipsă de cvorum, inclusiv pe motiv că Fadei Nagacevschi lipseşte la aceste întruniri, ministrul Justiţiei s-a disculpat. El a declarat că nu s-a prezentat deoarece a avut prea mult de lucru la minister, însă a dat asigurări de de acum încolo va veni la şedinţe.

"Instituţia respectivă e creată prin Constituţia Republicii Moldova, respectiv eu în calitate de membru de drept trebuieşte, sunt obligat şi urmează să particip la activităţile Consiliului Superior al Magistraturii", a mai spus Fadei Nagacevschi. 

 

loading...

Lasă un comentariu