Facebook vrea să "ucidă" Twitter. După Timeline-ul atât de criticat, va introduce o nouă opţiune

Facebook a introdus un nou instrument, care permite utilizatorilor să subscrie atât unor domenii de interes, cât şi update-urilor persoanelor din lista de prieteni, transformând astfel feed-ul de noutăţi într-un "ziar personalizat".

Noua opţiune înseamnă că utilizatorii reţelei de socializare pot începe să creeze şi să subscrie acestor liste de interese, cum ar fi reţetele sau echipele sportive preferate. Cei 850 de milioane de fani ai Facebook vor avea la dispoziţie această posibilitate în câteva săptămâni, informează stirileprotv.ro cu referință la The Telegraph.

Mai mulţi experţi în tehnologie sunt de părere că este o încercare a Facebook de a face concurenţă Twitter, prin crearea unor subiecte populare în timp real, pe care oamenii le pot urmări ("Follow"), într-un mod similar pus la dispoziţie de site-ul de micro-blogging.

Utilizatorii Facebook vor avea la dispoziţie tabul "Lista de interese" prin intermediul meniului din partea stângă – un singur click va dezvălui o listă întreagă de subiecte create de alţi membri.

Numai creatorul unei liste poate edita şi alege opţiunile de intimitate. Utilizatorii pot însă recomanda şi altora lista.

Oficialii Facebok descriu noul instrument drept "un nou mod de a fi la curent cu lucrurile care te interesează şi de a-ţi îmbogăţi experieţa. Lista de interese te poate ajuta să transformi Facebook în propriul ziar personalizat".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu