Facebook vrea să lanseze un asistent virtual care să concureze Alexa de la Amazon și Siri de la Apple

Facebook vrea să lanseze un asistent virtual care să concureze Alexa de la Amazon și Siri de la Apple, scrie libertatea.ro.

Compania de tehnologie a lucrat la această nouă iniţiativă de la începutul anului 2018, prin intermediul diviziei de de realitate virtuală, care realizează şi căştile Oculus. Facebook a lansat în toamna anului trecut boxele inteligente Portal. Utilizatorii îl pot utiliza pentru funcții simple spunând ”Hey Portal”, dar este echipat și cu Alexa de la Amazon. 

În 2015, compania lansase M, un asistent de inteligență artificială destinat aplicației Facebook Messenger. Dar utilizatorii nu au fost interesați de el, astfel că Facebook a renunțat la proiect în 2018. Facebook va avea însă de înfruntat o competiție serioasă dacă intră în arenă. 

Rivalii au un avans mare Amazon şi Google au un avans considerabil pe piaţa dispozitivelor de asistenţă vocală, cu cote pe piaţa americană de 67%, respectiv de 30% , în 2018, potrivit companiei de cercetare eMarketer. Alexa este prezentă pe mai bine de 100 de milioane de boxe inteligente, televizoare și decodoare media vândute de Amazon și partenerii săi. Siri este prezentă pe cele mai bine de un miliard de iPhone-uri aflate în folosință la nivel mondial, în vreme ce Google Assistant este prezent pe mai bine de 2 miliarde de smartphone-uri cu Android. Un alt competitor important este Cortana, de la Microsoft, prezent în Windows 10, dar acesta este mai puțin utilizat. În fine, IBM are pe piață Watson, un asistent virtual care este folosit îndeosebi de companii, în domenii precum sănătate, piețe financiare sau securitate cibernetică. 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu