Facebook va înmâna Congresului, MII de ANUNȚURI ELECTORALE ce prezintă legături cu Rusia

Embed:
Facebook va oferi Congresului american peste trei mii de anunţuri electorale care ar fi fost plasate de Rusia în timpul alegerilor prezidenţiale din SUA. Anunţul a fost făcut de cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, după ce americani l-au acuzat că nu a luat nici o măsură pentru a combate propaganda online.

"Vom continua să lucrăm împreună cu Guvernul pentru a înţelege cât de mare este influenţa Rusiei. Vom face tot ceea ce ne stă în puteri. Facem asta nu doar pentru ca alegerile din lume să fie libere, dar şi să oferim oamenilor posibilitatea să vorbească, să devină o forţă a democrației", a declarat Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, s-a aflat că Rusia a plătit o sută de mii de dolari pentru publicitate pe Facebook, în timpul campaniei prezidenţiale de anul trecut din Statele Unite. Potrivit reprezentanţilor reţelei de socializare, mesajele contra cost au fost postate de pe 470 de conturi false şi au răspândit informaţii politice și sociale. În urma unor investigaţii, s-a stabilit că multe anunţuri erau făcute de pe conturi ale căror IP-uri erau din Statele Unite, dar aveau setată limba rusă. Anchetatorii americani s-au autosesizat după ce în presă s-a vehiculat că Moscova s-a implicat activ în alegeri, pentru a-l sprijini pe republicanul Donald Trump, în detrimentul contracandidateli sale democrate, Hillary Clinton.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu